Read sample
Read

Juni 53

DEN, DER FORRÅDER SIT FÆDRELAND 
EN NY SAG FOR MAX HELLER   

Hverdagen i det unge DDR er vanskelig. Der er knaphed på alt, SED-regeringen forfølger nådesløst kritikere, og antallet af dem, der forlader landet, stiger konstant. Den 17. juni 1953 eskalerer den politiske situation. Der er voldelige protester over hele landet. På denne aften bliver kommissær Max Heller kaldt ud til et isoleringsfirma i Dresden. Den tidligere ejer er blevet brutalt kvalt med glasuld. Er han et af oprørernes ofre? Heller har en anden mistanke. Mens han leder efter en uberegnelig morder under folkeopstanden, presser Karin på og vil have, de tager en beslutning: Skal de forlade deres hjemland og tage til Vesten, eller skal de holde ud?

Uddrag af bogen 
Heller vidste ikke, om der virkelig var nogen, der havde gjort sig den ulejlighed at søge efter livstegn hos manden. Måske kunne man have hevet ham op og reddet ham. Nu var han død, det var der ingen tvivl om. Fingrene var forkrampede og havde efterladt kradsemærker på beholderens faste papvægge. I den sidste dødskamp havde manden stadig forsøgt at pille glasfibrene ud af munden og ødelagt skjortekraven i et fortvivlet forsøg på at få luft. Måske havde han ved en fejl kvalt sig selv med slipset.    
Heller fjernede hånden fra beholderens kant, gned fingeren i håndfladen, mærkede stikkene og kløen, mærkede det ved kraven og ved håndleddene. Kun for at være helt sikker rakte han ud efter ofrets håndled, hvor han mærkede kulden og den begyndende dødsstivhed. Manden var altså død senest om natten, måske allerede i løbet af i går.         

Om forfatteren 
Frank Goldammer, født 1975 i Dresden, er uddannet malermester, men begyndte at skrive romaner, da han var i begyndelsen af tyverne. Hans foreløbig fem bøger om kriminalinspektør Max Heller har solgt mere end 150.000 eksemplarer alene i Tyskland.
Edition1
Printed pages438
Publish date22 Mar 2021
Languagedan
ISBN print9788772375380
ISBN epub9788772377223