Read sample
Read
Listen to sample
Listen

Violinisten fra Auschwitz

I Auschwitz er hver eneste dag en kamp for overlevelse. Alma har fangenummer 50381, tatoveret ind i hendes hud med blegt, blåt blæk. Hun er indespærret sammen med tusindvis af andre, revet bort fra sine kære og fanget i en labyrint af pigtråd. Hver dag forsvinder mennesker for aldrig at blive set igen.
Denne horrible virkelighed kunne ikke være fjernere fra Almas tidligere liv, hvor hun som højagtet violinist tryllebandt sit publikum koncert for koncert. Men da nazisterne indtager Europa, kan det ikke redde hende.
Da lederen af kvindelejren udpeger Alma til leder af et orkester, der skal optræde for såvel lejrfanger som højtrangerende nazister nægter Alma: ”De kan slå mig ihjel, men de kan ikke tvinge mig til at spille”. Snart går det dog op for hende, at positionen som orkesterleder samtidig rummer magt; hun kan skaffe sultende piger ekstra rationer og redde mange fra dødens kløer.
Sådan møder Alma Miklos, som er en talentfuld pianist. Omgivet af fortvivlelse finder de lindring i fælles prøver, hemmelige beskeder og koncerter spillet i fællesskab – alt imens de beder til, at det hele snart vil få ende. Men i Auschwitz er selve luften farvet af tab, og tragedie er det eneste, man kan vide sig sikker på. Kan deres kærlighed overleve på et så håbløst sted?
Baseret på den utrolige, men sande historie om Alma Rosé, bringer Violinisten fra Auschwitz<\i> en af historiens mest frygtløse, inspirerende og modige heltinder til live. Almas mod reddede utallige liv og bragte håb til dem, der havde glemt, at det fandtes.
20,13  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition1. e-bogsudgave
Printed pages342 Sider
Publish date03 Mar 2022
Languagedan
ISBN epub9788775710874
ISBN audio9788775719280