Listen to sample
Listen

Tancke

Court Tancke rejser i midten af 1600-tallet rundt i Europa for at købe kunst og rariteter til den danske konge. Samtidig er charlatanen Kaj Lykke på flugt for sit liv, da han i Danmark er dømt for majestætsfornærmelse. Han jages af dronningens to politispioner, Wahl og Brylle, som ihærdigt tilsidesætter alt for at fange ham og bringe ham bag lås og slå. Tancke fascineres af Lykke, som har et næsten umenneskeligt tag på kvinder, og snart er Tancke filtret ind i det ene farlige optrin efter det andet, alt imens han får den første spæde idé til det, der engang skal blive til lysbilledet, som vi kender det i dag.
Kun få forfattere har været så konsekvente i deres litterære tematikker som Bo Reinholdt. Derfor handler hans nye roman ligeledes som flere af de foregående, om synet og billedet. "Tancke" er (som altid) en sproglige afsøgning af det visuelle felt — af øjets utrættelige arbejde, af farvernes spil på himlen og de uendeligt mange og sammensatte perspektiver vores virkeligheder er udgjort af.
Med "Tancke" indbyder Bo Reinholdt igen sine læserne ind i hans særegne litterære verden, hvor kunsthistorie, billedtænkning, spænding og mystik væves sammen i et mesterligt og idiosynkratisk sprog. Bo Reinholdt (født 1948) debuterede i 1983 med "Akefalens vidnesbyrd" og har senest udgivet romanen "Focus Puller" (2020). I alt tæller Reinholdts forfatterskab mere end 18 udgivelser, fordelt over fire årtier.
6,31  EUR
Audiobook
 
Edition
Printed pages
Publish date26 May 2022
Published bySAGA Egmont
Languagedan
ISBN audio9788728384732