Listen to sample
Listen

Eksplosion i maj

Danmark er delt i to. Alt, hvad der ligger øst for Storebælt, er fanget på den Sovjetiske del af jerntæppet.

Christian lever en trist tilværelse på Bornholm. Han er netop hjemvendt efter 5 år i Gulag for sin rolle i Bopa-bevægelsen. På Bornholm forsøger han at få livet og ægteskabet med Elvira op at køre, selvom det virker håbløst at få noget til at blomstre under det sovjetiske åg.

En kraftig eksplosion på et hemmeligt bio-våbenlaboratorium i Københavns sydhavnskvarter vækker en sprække af håb i Christian.

I romanen "Eksplosion i maj" giver den tidligere modstandsmand Gunnar Dyrberg sit bud på, hvordan Danmark ville se ud nu, hvis enkelte begivenheder under 2. Verdenskrig var forløbet anderledes. Gunnar Dyrberg (1921-2012) var en dansk modstands- og erhvervsmand, der spillede en ledende rolle i kampen mod den tyske besættelse af Danmark under 2. Verdenskrig. Efter krigen blev Gunnar Dyrberg en ledende figur i toppen af dansk embeds- og erhvervsliv. Gunnar Dyrberg har udgivet flere bøger om sit liv før, under og efter 2. Verdenskrig. Bøger, der ikke blot tegner et portræt af en bemærkelsesværdig person, men også fortæller en langt større historie om Danmarks udvikling henover det 20. århundrede.
8,89  EUR
Audiobook
 
Edition
Printed pages
Publish date16 Mar 2020
Languagedan
ISBN audio9788726379037