Listen to sample
Listen

Bar

Bar er forfatteren Kristian Ditlev Jensens nye roman om livet med store mængder alkohol.

Først er alkohol noget, man ser, langstilkede glas og grønne ølflasker ved de voksnes borde. Så er det en enkelt pilsner, tre glas vodka til en fest, et par flasker rødvin til fællesmiddagen på kollegiet, én før maden, én til maden og nogle stykker efter, en øl i hånden, når baren lukker, en omvej på turen hjem fra Rom for at besøge et fransk vindistrikt, en særlig flaske likør der kun sælges i små partier, en sommerhustur bare for at få fred til at drikke.

Så er det forgæves forsøg på at stoppe, det sociale pres, pengene der ikke længere er der og en tur til London i ly for skattegæld, mere likør, et par flasker vin til maden, to flasker god gin til at komme gennem aftenen og en håndfuld stærke øl at falde i søvn på. Og så en dag en alkohol-coach, der stiller de svære spørgsmål: Var alle rejserne til eksotiske steder for at skrive reportager til aviserne blot en anledning til at drikke? Hvad blev der af livet? Af talentet? Og hvordan ser der ud for enden af vejen med alkoholen som livsledsager? Og hvordan ser der ud på vejen uden?

Kristian Ditlev Jensen har selv været i alkoholbehandling for over ti år siden. Hans terapeut fortalte ham, at hans liv fra dét punkt kunne gå to veje. Han valgte den ene. Men hvordan ville det så se ud, hvis han havde valgt den anden? Dét udforsker Kristian Ditlev Jensen i romanen Bar.

10,06  EUR
Audiobook
 
Edition
Printed pages
Publish date14 Oct 2021
Published byGyldendal
Languagedan
ISBN audio9788702340136