I en stæreflok

Skønheden i komplekse systemer

Da Giorgio Parisi som ung mand for første gang træder ind på Institut for fysisk på universitetet i Rom i 1966, foregår det ad bagindgangen – hovedindgangen er forbeholdt professorer og ældre studerende. 55 år senere modtager Parisi i 2021 Nobelprisen i fysik for sine banebrydende bidrag til vores forståelse af komplekse systemer.

Nobelpristager Giorgio Parisi fortæller personligt og passioneret om et liv i naturvidenskabens fascinerende verden og sin livslange interesse for komplekse systemer, fra faseovergange og spinglasser til stæreflokke. Han reflekterer over, hvordan idéer fødes og ændrer kurs og form, over videnskabens rolle i nutidens samfund, og hvordan matematisk intuition kan lede til svar på spørgsmål, ingen endnu har stillet.

Om forfatteren:

Giorgio Parisi (f. 1948)er professor i kvanteteori ved universitetet i Rom. Han er medlem af American National Academy of Sciences, Académie des sciences og American Philosophical Society og fungerede indtil 1921 som vicepræsident for Accademia Nazionale dei Lincei, verdens ældste videnskabelige akademi. I oktober 2021 blev Parisi tildelt Nobelprisen i fysik for sine studier i komplekse fysiske systemer.
20,66  USD
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages130
Publish date27 Apr 2022
Published byGutkind
Languagedan
ISBN print9788743402886