Omphalos

Efter en årrække som shaman for sekten Visdommens Børn, som han har skabt sammen med vennen Kurt, foretager Georg en nat i 1986 et skæbnesvangert valg, hvorefter hans genius Gabriel endeligt slår hånden af ham. Georg trækker sig såret tilbage og lever herefter en tilbagetrukket tilværelse, mens Kurt og Miriam trofaste forbliver ved hans side. I 2013 efter en depression flytter Kurt og Miriams datter, Julie, modstræbende tilbage til Ramslev, hvor hun forsøger at tage livtag med sin barndoms værste minder om forældrenes sekt, lokalbefolkningens fjendtlighed og den humørsyge Georg. Men under overfladen af barndommens almindelige traumer dukker dybereliggende minder frem, som Julie har fortrængt. Alene midt på korsvejen møder Julie pludselig en uventet støtte og allieret i sin barndomsfjende nummer ét – den falmede profet Georg. Alle tråde samler sig i denne tredje og sidste del af trilogien om præstesønnen Georg Ramslev og hans ambitiøse genius Gabriel.       

Uddrag af bogen 
Julie tog endnu en dyb indånding. Ramslev havde altid duftet sådan om foråret. Det var en velkendt og behagelig duft. Duften af blomster blev stærkere, når hun fokuserede på den. Den føltes sød og næsten kølig mod hendes næsebor. Men så fulgte en anden duft. Langsomt og snigende bredte den sig og fortrængte alt andet. En sød, kvalmende duft. En duft af rådnende blomstereng, som hun ikke genkendte. Ubehaget kom langsomt krybende og lammede hende omtrent. Julie følte en isnende kulde ramme sin hud, og hun havde svært ved at få vejret. Alle hendes sanser skreg i rædsel, og hun kæmpede sine øjne åbne og nåede afværgende at løfte hænderne, parat til at forsvare sig. Rummet var tomt.         

Om forfatteren 
Elsebeth Gundersen Jensen (f. 1974) har tidligere udgivet Naamahs Sønner, Visdommens Børn og Sankt Michaels Sanatorium. Anmelderne skrev: ”Fantastisk velskrevet”, Umulig at lægge fra sig” og ”Som et svælg, der åbner sig”. I den sidste del af den gotiske og antirealistiske trilogi om gudesønnen Gabriel fører hun os igen gennem en verden af magi og underfundighed.
31,00  USD
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages556
Publish date08 Jul 2022
Languagedan
ISBN print9788775756223