Blå Længsel

To piger fødes samme dag, 12. februar 1950. Naomi i Nigeria, Pia i Sverige. Naomi ser anderledes ud og bliver udstødt af sin familie, men hun reddes af Jorinda, som kender alt til helbredende planter og lader hende vokse op på savannen med elefanter og løver som venner. Pia fødes på Södra BB i Stockholm i velfærdsstaten Sverige, men hendes forældre er alkoholikere, og opvæksten i et misbrugshjem sætter dybe spor.

Af skæbnesvangre stier føres Naomi til Sverige, hvor man yderst sjældent ser mennesker med en anden hudfarve, og i den kridhvide skole i Stockhholm-forstaden Årsta mødes Naomi og Pia. Og fra da er deres liv flettet uigenkaldeligt sammen.

Blå længsel er en stærk beretning om menneskers værd og en verden i forandring. Mens Anden Verdenskrig stadig er nær fortid, er tresserne undervejs med ny ungdomskultur, ny mode, ny musik og en ny form for frihed for mælkebøttebørnene Naomi og Pia. De skal komme til at opleve voldsomme sorger og glæder såvel som rigeligt med drama og kærlighed – men som en rød tråd igennem deres uforudsigelige livsrejser løber deres stærke venskab.
12,21  EUR
Buy printed book
 
Edition42
Printed pages508
Publish date20 Oct 2022
Languagedan
ISBN print9788775714032