Jagtspil

København 1955: Laura og Gunhild er ungdomsveninder, men har ikke set hinanden i en periode, da Gundhild nyligt har giftet sig ind i det svenske aristokrati. Da de efter en tiltrængt genforeningsweekend tager til Kastrup Lufthavn for at møde Gunhilds mand, Oskar Nordenstierne, er han mod forventning ikke med flyet fra Vestberlin, hvor han har været på forretningsrejse for familiefirmaet. Da ingen kan svare på, hvor han er blevet af, beslutter den handlekraftige Laura, at de sætter kurs mod de svenske familiebesiddelser i den blå Bentley. Oskar befinder sig måske i familiens jagthytte, hvad enten han nu har været på elg- eller damejagt. Da de to veninder træder ind i pejsestuen, møder der dem et rystende syn: Oskar og en anden mand ligger side om side, skudt gennem panden og i brystregionen. Mest rystende er det dog, at de to mænd er nøgne, sminket med rouge, pudder, mascara og perlemorslyseblå neglelak. Nogen har tydeligvis lavet en nøje gennemtænkt opstilling, men hvorfor? Der venter de to veninder et dramatisk opklaringsarbejde i den kuldslåede efterkrigstid, hvor spændingerne mellem øst og vest tager til, og det kan være svært at skelne mellem ven og fjende.

Uddrag af bogen
Det var tydeligt, at Oskar ikke var i hytten for jagt. Måske brugte han huset til en anden form for jagt. Gunhild syntes at få den samme association.    
Laura gik hen til hende. Hun lagde hånden kærligt på hendes skulder og gentog, at der selvfølgelig var en naturlig forklaring. Gunhild nikkede og så såret på hende.    Utroskab, bedrageri af den slags, genkendte Laura følelsen af. 
– Vi bliver her, indtil de kommer tilbage. Så finder vi ud af det hele. Mig kan du regne med. 
Gunhild fik våde øjne. – Det er tit, han er på forretningsrejse … Du ved, hvad jeg tænker på. 
– Jeg ved nøjagtigt, hvordan du har det nu. Nu tager vi det med ro. 
– Jeg ved ikke, hvad jeg skulle gøre uden dig. Kom, lad os gå ind i hytten og vente.
Peltonen tog i døren ind til pejsestuen. Han blev stående i døråbningen, løftede sin højre arm og pegede chokeret ind i rummet. 

Om forfatteren 
Forfatter Pia Grandjean Odderskov født i 1963. Bosiddende i Aalborg og Thy.
20,66  USD
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages198
Publish date13 Sep 2022
Languagedan
ISBN print9788775757602