Helligrøv

Med rystende ben gik han op ad den lange gang. Halleluja, lød det fra flere sider. Hal-le-lu-ja. Stavelserne ekkoede rundt i hans hoved, slog smut i hjernens. Han måtte redde sig selv. Jorden gik under i morgen. Dan knælede foran stolen, bøjede hovedet og foldede sine svedige hænder. Ældstebrorens hånd brændte mod hans nakke. Dan åbnede munden, en lyd slap ud, hans stemme var ikke hans længere, bare en pibende lyd, som når man trykkede på de bidedyr, hunde fik.

Kære Gud, tilgiv mig for alle mine synder ... Jeg har svaret min mor igen ... Jeg har løjet og bandet ... kigget på piger på pigestranden, næsten kysset Rebekka ... og rørt ved min tissemand ...

Daniel Zimakoff er nummer otte ud af ti søskende. Han er vokset op i Tingbjerg, i udkanten af København, i en treværelses lejlighed i en fattig og meget kristen familie. Bordbøn, endefuld med bøjle, kort hår og intet fjernsyn. Han har oplevet, hvordan det er at leve i to verdener samtidigt. I menigheden var han ikke kristen nok, i skolen og i gården var og blev han en helligrøv.

Helligrøv er Daniel Zimakoffs første autobiografiske roman for voksne.
25,16  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages200
Publish date01 Feb 2023
Published byForlaget Fiktion
Languagedan
ISBN print9788797432006