Hug og slag i skolen

EYVIND HOGSTAD: HUG OG SLAG I SKOLEN   

I essayet ”Hug og Slag i Skolen” beskrives, hvordan både små og store skoleelever er blevet straffet og mishandlet fra 1500-tallet til slutningen af 1900-tallet. Langt de fleste børn havde i forvejen vanskelige vilkår, men skolen var i mange tilfælde ikke et sted, hvor de i trygge rammer kunne blive dygtigere. Tværtimod. Bogen giver et levende og til tider morsomt billede af situationen – trods det dystre emne. Der er ikke kun fokus på, hvordan skolebørn blev straffet fysisk, men også på hvorfor. Samfundets holdning til afstraffelsen gennem tiderne belyses.   

Bogens forfatter, Eyvind Hogstad (f. 1940), har hele sit liv været engageret i skolens forhold – som lærer, førstelærer, skoleinspektør og forvaltningschef.  Dette engagement præger også hans essay, hvor han hele tiden har blik for børnenes situation.   Bogen er for alle med interesse for skolehistorie og for kulturhistorie i almindelighed.   

Bogen er på 88 sider i kvadratformat og indbundet. Den er illustreret i sort/hvid og farver. Forsidebilledet er et litografi af Henry Heerup.  
18,79  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages88
Publish date28 Feb 2023
Published byForlaget Veivad
Languagedan
ISBN print9788797150054