About the author

Annie Ernaux (born Duschesne, in Lillebonne, Seine-Maritime on 1 September 1940) is a French writer.

Fortabe sig

VINDER AF NOBELPRISEN I LITTERATUR 2022  

Året er 1989. Annie Ernaux nærmer sig de halvtreds og er fraskilt med to voksne sønner, da hun indleder en affære med en diplomat ved den sovjetiske ambassade i Paris. Han er gift, ikke spor intellektuel og elsker dyre biler. Hendes sult efter ham er umættelig. Hun kan ikke skrive, hun bevæger sig søvngængeragtigt gennem verden, mens hun afventer hans næste telefonopringning eller det næste besøg, som hun aldrig ved, hvornår kommer. Da begæret begynder at falme, føler hun, at hun er et skridt nærmere døden. 

FORTABE SIG er Annie Ernaux’ ucensurerede dagbog fra det år, forholdet til den russiske elsker stod på. I dagbogen er hendes skrift reduceret til det mest nøgne og sårbare. Hvor romanen SIMPEL LIDENSKAB er en fortættetmeditation over det samme kærlighedsforhold, møder vi i FORTABE SIG en kvindes begær, desperation og ensomhed helt umiddelbart og ufiltreret.

“Som ANNA KARENINA og MADAME BOVARY må Ernaux’ affære betragtes som et af litteraturens helt store kærlighedsforhold. … Det er, som om man holder hendes hjerte i hænderne.”
THE GUARDIAN
20,46  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages248
Publish date04 May 2023
Published byGads Forlag
Languagedan
ISBN print9788712072706