Berlins fald 1945

Med danske øjenvidneskildringer

En fortælling om det sidste vanvittige slag om Berlin i 1945, set fra oven i det store perspektiv og gennem øjenvidneberetninger af nogle af de danskere, der deltog. 

2. verdenskrig sluttede med et voldsomt slag om Berlin, hvor tyskerne forsvarede sig desperat mod de fremtrængende russere. Der blev ikke vist nåde fra nogen af parterne. Til at styre forsvaret af de vigende fronter, sad den stadig mere vanvittige Hitler med sin stab i førerbunkeren under byen. 

En række danskere deltog i det sidste forsvar af Berlin, ikke mindst de frivillige i Regiment 24 i Division Nordland. I Berlins fald 1945 har Frank Bøgh i dagbogsform beskrevet de sidste måneders store troppebevægelser og heftige kampe – set med danske øjne. 

Frank Bøgh (1942–2022), tidligere kriminalassistent og forfatter til en lang række bøger om danskere i tysk tjeneste under 2. verdenskrig og om dansk kriminalhistorie. Som led i sit kæmpe researcharbejde har han gennem en længere årrække interviewet danske frivillige i tysk tjeneste. 

Forord ved Therkel Stræde, lektor i tysk samtidshistorie ved Syddansk Universitet. 

Prolog ved tidl. forlægger ved Forlaget Documentas, Carsten Meedom, som har udgivet en stor del af Frank Bøghs titler.
26,16  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages275
Publish date04 May 2023
Published byGads Forlag
Languagedan
ISBN print9788712067924