Panseren & tøsen

Prostitution som arbejdsplads

I Panseren & tøsen fortæller begge deres historie. Erik Hauervig, der også er forfatter til fem kriminalromaner, beretter om sin karriere som politimand med speciale i prostitution, og så giver han sin skarpe mening til kende om, hvorfor købesex bør forbydes i Danmark, og fortæller om sit virke i NGO-organisationen NEWLIVES, der arbejder for at hjælpe kvinder til at starte en ny tilværelse. Marlene Simoni fortæller gribende og stærkt om, hvordan hun – og mange kvinder som hende – er endt i prostitution, og hvad man oplever i en verden, som de færreste af os kender til. Marlene beskriver desuden sin vej ud af prostitution til et almindeligt liv, hvor al mad ikke længere har en bismag af latex.
Panseren & tøsen er en bog, der gerne må skabe debat og dialog. Erik Hauervig og Marlene Simoni tager selv hul på debatten i bogens tredje del, hvor de diskuterer lystigt med hinanden. De er ikke enige om, hvad der er vigtigst: et forbud mod købesex eller en styrket indsats med handleplaner og forebyggende indsatser for de enkelte kvinder. Eller hvordan de to ting skal kombineres. Men de er enige om, at noget må der gøres.

Uddrag af bogen
En dag ringede min telefon. Det var den vagthavende: ”Hauervig, jeg har en hastende sag til dig. Du har jo alt det med de prostituerede, kig over.”
Jeg hastede hen til vagthavendes kontor sammen med min medhjælper Susanne, og da vi trådte ind på hans kontor, sad han med et smørret grin og sagde: ”Hauervig, der er netop sendt en ambulance med læge til en massageklinik i Eskildsgade. De har fundet en bevidstløs, nøgen kvinde, vil du kigge på sagen?”
Susanne og jeg fik fat i en patruljevogn og kørte hurtigt til stedet. Vi ankom lige efter ambulancen og lægebilen. De to ambulancefolk fik straks lagt et tæppe omkring den nøgne kvinde, mens lægen gik i gang med at behandle hende. Han var hurtig til at konstatere, at der var tale om en overdosis medicin eller narkotika, hvorfor han gav hende en gang modgift. Lægen oplyste, at han ville have hende omkring hospitalet for at undersøge hende nærmere, men at hun var uden for livsfare.

Om forfatterne 
Erik Hauervig er tidligere panser. 
Marlene Simoni er tidligere prostitueret.
Begge har de arbejdet over 35 år i en branche, der ikke kan undlade at efterlade ar på krop og sjæl, uanset om man er lovens lange arm eller spreder sine ben mod betaling fra liderlige mænd.
20,06  EUR
Buy printed book
 
Edition2
Printed pages208
Publish date22 May 2023
Languagedan
ISBN print9788776081690