Både-og-ledelse

En introduktion til Situationel Dialektisk Ledelse

Både-og-ledelse. En introduktion til Situationel Dialektisk Ledelse handler om, at man som leder i alle situationer må foretage et situationelt betinget valg på baggrund af involverede personer, formål, tidspunkt, sted og øvrig kontekst. At agere situationelt vil sige, at man leder, handler og kommunikerer i forhold til den aktuelle situation, og ordet dialektisk peger på det forhold, at der vælges mellem flere mulige løsninger og at der i specifikke situationer altid kan træffes andre valg.

 Bogens første kapitel præsenterer den situationelle dialektiske ledelsestilgang gennem 20 udbredte paradokser, som man som leder navigerer i. De følgende kapitler handler om, hvordan man som leder kan handle i forskellige typer af ledelsesopgaver, bl.a. forandringsledelse, projektledelse, innovationsledelse, byggeledelse, ledelse af køn, ledelse af LGBTQ+-medarbejdere, ledelse af introverte medarbejdere, ledelse af neurodivergente medarbejdere, CSR-ledelse, ledelse af hjemmearbejde, politisk ledelse samt topledelse. I bogens sidste kapitel foreslås en række konkrete metoder til, hvordan man kan komme i gang med at praktisere Situationel Dialektisk Ledelse, samt hvordan man med brug af forskellige træningsmetoder hele tiden kan blive dygtigere som leder.   

 Bogen henvender sig til ledere og mellemledere samt til studerende på videregående uddannelser og/eller på efteruddannelse samt kurser eller forløb på Diplom i ledelse, Diplom i offentlig ledelse og MBA.
38,65  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages298
Publish date14 Jul 2023
Published bySamfundslitteratur
Languagedan
ISBN print9788759341957