Den stille filantrop

Johannes Hage og hans tid

Hvad skal man bruge sin formue og sit privilegium på? 

Johannes Hage (1842-1923) var en socialt engageret filantrop, der i en menneskealder var med til at forme Nordsjælland med velgørenhed. 

Som barn af en af Københavns mest prominente familier havde Johannes Hage rigeligt af både formue og privilegier. Familien Hage var ikke bare stenrig og politisk engageret, men også dybt involveret i samtidskunsten i midten af 1800-tallet, og hele kultureliten kom i deres hjem. 

Johannes Hage blev formet af sin families dannelsesidealer og den fælles tro på, at verden kan forandres, i et miljø som meget direkte stod bag Grundloven og enden på enevælden. Men modsatforældrene holdt han sig ude af det pulserende liv i eliten og trak sig tilbage til Nivaagaard og et liv med landbrug og lokal filantropi. Og med tiden: en udsøgt malerisamling. 

Ud fra private breve, erindringer og rejsedagbøger tegner bogen et billede af en enigmatisk mand, som formede en hel lille verden i Nivå og donerede sin kunstsamling til offentligheden. 

Heidi Laura, født 1966, er ph.d., kulturjournalist og forfatter til en række bøger om kunst og kulturhistorie. Har bl.a. skrevet den anmelderroste bog En bid af paradis. Bjørn Wiinblad og hans tid (2018) og har været hovedforfatter på jubilæumsbogen Arken. De første 25 år (2021).
30,52  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages288
Publish date15 Aug 2023
Published byGads Forlag
Languagedan
ISBN print9788712072034