Regenerativ ledelse

DNA’et i fremtidens livgivende organisationer og samfund

Essensen i den regenerative tilgang er at tilføre liv og vitalitet fremfor at dræne og udpine: Hvordan skaber vi kulturer baseret på livgivende principper? I naturen skaber liv betingelser for mere liv – det design er vi nødt til at lære af i ledelsen af vores organisationer og samfund. 

Der er ingen tvivl om, at det landskab, ledere i dag skal navigere i, er mere komplekst end nogensinde. Der er heller ingen tvivl om, at økosystemer kollapser sideløbende med, at flere og flere lider af stress og udbrændthed. Det hele hænger sammen, da vi lever i en verden, hvor alt er systemisk forbundet og gensidigt afhængig af hinanden. 

Denne bog repræsenterer et spændende og banebrydende bud på DNA’et i fremtidens organisationer og samfund. Et bud på, hvordan vi skaber de rette betingelser for regenerative, livgivende virksomheder, hvor både den enkelte medarbejder, organisationen og de økosystemer, alt liv er afhængig af, har de mest optimale betingelser for at trives. Bogen henter inspiration fra biologi, psykologi, sociologi, økonomi, antropologi, neurologi samt metodologier som permakultur, cirkulær økonomi, biofili, biomimetik, cradle to cradle og meget mere. Den går i dybden med flere gennemprøvede værktøjer, giver eksempler på regenerative ledelsesformer og virksomhedsdrift fra det virkelige liv samt giver idéer til personlig praksis, øvelser og faciliteringsteknikker. 

Selv om vi lever i en kompleks transformationstid, og fremtiden er uvis, tegner der sig et tydeligt billede af udbredelsen af en mere bæredygtig og bevidst forretningsførelse. Og det er mere end bare en tendens – vi er vidne til udviklingen af en ny type organisation, som er i stand til hurtigt at fornemme og reagere på det konstant omskiftelige forretningsklima ved at innovere på områderne for, hvordan og hvorfor den skaber og leverer værdi, og hvordan den såvel internt som eksternt er involveret i sit økosystem af medarbejdere, kunder, leverandører, ressourcer, investorer og miljø. 

Den slags organisationer giver næring til blomstrende kulturer, samtidig med at de fokuserer på produkter og serviceydelser, der forbedrer samfundet og miljøet. 

Bogen henvender sig til alle, som ønsker at være en del af den regenerative transformation der, hvor de er: som leder for et team, en startup, en moden virksomhed, en NGO, en multinational koncern, et byområde eller endog et land. Vi er alle ledere af vores eget liv, og skal denne transformation lykkes, kræver det ledelse på alle planer.
38,24  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages450
Publish date07 Sep 2023
Published byContent Publishing
Languagedan
ISBN print9788794205207