At bo i Provence

Erfaringer efter 10 år i Sydfrankrig

To mennesker havde en drøm. De ville bo i Provence. De fandt et nedslidt hus på en bakke i det sydfranske bagland og gik i gang med at indrette stedet. På et tidspunkt fik de bygget en swimmingpool. Det blev det store trækplaster, når familie og venner kom på besøg. Senere byggede de et gæstehus forklædt som garage for at kunne huse de besøgende. I ti år forsøgte de at falde til i det sydfranske. Denne bog fortæller om de mange glæder og vanskeligheder, der dukkede op gennem de ti år, de nåede at få dernede. Blandt andet i forbindelse med etablering af sygeforsikring, sprogkontakt og andre generelle vanskeligheder. Det blev dog en herlig tid med mange oplevelser. Er du selv interesseret i at slå dig ned i Provence for at bo der fast, er der her mange gode tips.         

Uddrag af bogen 
Jeg var taget til Brignoles for at besøge skattevæsenet. Hvert departement havde sit eget skattekontor, som tog sig af de to typer skatter, som folk betalte, nemlig Tax Foncieres for indkomsten og Tax Habitation for bolig og grund. Jeg havde forberedt flere spørgsmål, som jeg bagefter også følte, jeg havde fået besvaret godt nok, selv om det hele naturligvis var foregået på fransk. Vores flotte bourgainvilleaplante stod stadig i fuldt flor. Roserne ved siden af stod som gardere med flotte blomster som tophuer. Flere af vores rosenbuske var efterhånden nået et par meter. De enkelte roser omkring poolen strakte sig mod himlen med det blågrønne skær i vandet i poolen som en komplimentær baggrund, det rigtige motiv for en maler. Skovjordbærplanterne havde længe båret røde bær.           

Om forfatteren 
Allerede som 50-årig besluttede forfatteren at slå sig ned i Provence, når det blev muligt. Som 60-årig og nygift tog han derfor af sted med sin hustru i en godt pakket varevogn. De havde allerede fundet huset og stedet. Forfatteren har senere skrevet fem romaner med inspiration fra Provence, hvor handlingerne foregår i en lille sydfransk by.
21,80  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages284
Publish date17 Nov 2023
Languagedan
ISBN print9788776083588