Julebrevet til Hanne

Julen er hjerternes fest. Og glædens og forventningens. Men julen er også den tid, hvor minderne dukker op. De gode, de triste og alle de andre. Julen er nemlig for mange af os det tidspunkt på året, hvor vi gør status over vores liv. Bogen her er tænkt som et forsøg på at genoplive den gamle skik med julens historier i bogform, som dengang før TV-tiden. Prøve at fange den ganske særlige stemning, der er ved denne vores store højtid, nu hvor lyset vender tilbage. Her er både den korte muntre historie til højtlæsning, inden julefrokosten for alvor går i gang, og den længere lidt mere underfundige fortælling til de stunder, hvor man i ro og mag trænger til at fordøje alle julens lækkerier og selskabelighed. – Ja, og til tiden efter jul, hvis man stadig er i sukkerchok og har lyst til at få julen lidt på afstand. 
Glædelig jul – endnu en gang.       

Uddrag af bogen 
Det er lillejuleaften, og Kirsten er på vej nordpå ad den jyske motorvej. Hun skal holde jul med svigerfamilien, men snestormen tvinger hendes lille lette bil ud i rabatten, hvor den sidder uhjælpeligt fast. Falck har lang ventetid, så Kirsten må indrette sig efter forholdene. Heldigvis har hun forsyninger med, og radioen virker upåklageligt. Nu mangler hun blot Peter. Ærgerligt at hendes telefon er løbet tør for strøm, tænker Kisten, da hun har drukket to tredjedele af den første flaske rødvin. ”Jeg elsker dig,” hvisker hun ud i verdensrummet. Hun ved, at Peter vil høre hende. Det er jo jul. Har hun mon døset lidt? Nu spiller radioen ikke længere Juleoratoriet, men i stedet præsenterer en vidunderlig sløret stemme New Orleans-jazz. Kirsten er nået til cognacflasken. Det haster faktisk slet ikke med Falck. Måtte øjeblikket vare ved. Det gør det. Da Kirsten langt om længe bliver bjerget, må hun på hospitalet til udpumpning.         

Om forfatteren 
Birgit Chemnitz Kristiansen er af nordjysk familie, men født og opvokset i København. Det var her, hun læste jura og bagefter fik arbejde i Miljøministeriet. Hun bor i vore dage i Hornbæk. Julebrevet til Hanne er Birgits ottende bog. Hun har tidligere bl.a. udgivet Kold januar og Jeg. Claus – Historien om en (pap)far. 
20,06  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages230
Publish date17 Nov 2023
Languagedan
ISBN print9788776084547