Listen to sample
Listen

Cellisten

Viktor Orlov har altid vidst, at døden lurede lige om hjørnet. Engang var han Ruslands rigeste mand, men nu lever han i storslået eksil i London, hvor han fører et utrætteligt korstog mod de autoritære kleptokrater, som har taget kontrol over Kreml. Hans villa i det eksklusive Chelsea-kvarter Cheyne Walk er en af Londons bedst beskyttede private ejendomme. Alligevel lykkes det Ruslands hævngerrige præsident en regnfuld sommeraften midt under en global pandemi at krydse Orlovs navn af på sin sorte liste.

Foran ham lå et telefonrør, et halvtomt glas rødvin og en stak dokumenter. Dokumenterne har spor efter en dødelig nervegift. Metropolitan Police opdager, at de blev leveret af en af Orlovs ansatte, en prominent graverjournalist fra det Ruslandskritiske Moskovskaja Gaseta. Og da journalisten flygter fra London få timer efter drabet, konkluderer MI6, at hun var en lejemorder fra Moskva-centret, som var trængt igennem milliardærens forsvar.

Men Gabriel Allon, som skylder Viktor Orlov sit liv, tror, at hans venner i den britiske efterretningstjeneste tager grueligt fejl. Hans desperate jagt efter sandheden fører ham fra London til Amsterdam og til Genève, hvor en privat efterretningstjeneste kontrolleret af en af den russiske præsidents barndomsvenner, bruger beskidte tricks fra KGB-tiden til at underminere Vesten indefra.

Haydn Group, som tjenesten kaldes, planlægger en ubeskrivelig voldshandling, der vil forårsage kaos i et allerede splittet USA og sætte Rusland på den globale trone. Kun Allon – med hjælp fra en genial, ung kvinde ansat hos en af verdens mest beskidte banker – kan stoppe det …Forfatteren Daniel Silva har vundet en lang række priser og ligget på førstepladsen på New York Times’ bestsellerliste i mange år. Han er bedst kendt for sin mangeårige serie af spændingsromaner med mesterspionen og kunstkonservatoren
Gabriel Allon, hvoraf følgende er udkommet på dansk på HarperCollins: Den engelske spion, Den sorte enke, Spionernes hus, Den anden kvinde, Den fremmede pige og Den hemmelige orden.
Silvas forfatterskab høster stor anerkendelse rundt om i verden, og bøgerne er oversat til mere end 30 forskellige sprog.
Han bor i Florida med sin kone, tv-journalisten Jamie Gangel, og deres tvillinger, Lily og Nicholas.
21,66  USD
Audiobook
 
Edition
Printed pages
Publish date01 Mar 2022
Languagedan
ISBN audio9788771919110