Rane - Jauns forbandelse

Rane er gået i land og bor på Mosegården, men en sadistisk gode efterstræber hans søn Halvdan, og til sidst bliver det for meget.    
Det kommer til et opgør, og Rane forrådes flere gange, inden han får sin hævn. Undervejs får han nok en gang lejlighed til at være styrmand for konger.   
Er du til kamp og heltegerninger, skipperskrøner, fagre møer og stolte vikinger – det hele krydret med bramfri tale og en god portion humor – så er dette et godt bud på nogle timers underholdende læsning.   
Rane – Jauns forbandelse er andet bind af historien om Rane – Den første viking.

Uddrag af bogen 
”Vel trukket, svende, vel trukket! Når vi kommer i havn, så betaler jeg øllet. Det løfte har I!” råbte jeg.    
”Det løfte kommer du til at trække tilbage!” lød det i det samme fra forskibet: ”Det øl giver jeg!” Det var prinsen, der bød ind.    
”Så så, bette børn, nu ikke slås ved sulefadet, der er plads til jer begge!” kom det fra gamle Grim, til besætningens store morskab.    
”Vist så, gamle mand. Dit mod skal heller ikke gå upåtalt hen. Da rorgængeren faldt for fjendens pil, overtog du roret uden frygt og ledte os i sikkerhed! Tak!”    
”Nå, det var så lidt – de kunne jo ikke se mig i mørket!”    
”Det er da helt lyst?”   
”Pis, så er jeg stadig blind – Jeg troede ellers, der var sket et under, når der var to, der sloges om at betale mit øl!”         

Om forfatteren 
Klaus Nørgaard Jørgensen er forfatter og bosat i Blegind. Landsbyen, som en stor del af hans forfatterskab tager sit udgangspunkt i. Med sine bøger i Viking-serien og Flintesmedens søn-serien har han igen brugt en historisk ramme som kulisse for en fiktiv handling og bundet det hele sammen med spænding og humor.
25,83  USD
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages258
Publish date21 Oct 2022
Languagedan
ISBN print9788775757572