SPOR – Essays om at gå

Buy printed book
 
23,85  USD

SPOR

Essays om at gå. Om vandringer der åbner op for mentale rejser. Om at begive sig ud på formålsløse ture, hvor hverdagen bliver skrællet af og man falder i hak med sine indre spor.

 

Helle Bertram har gået ture siden børnene var små. Korte, ture, lange ture, to-tre gange om ugen, altid alene. I starten var det for at få en pause fra hverdagen. Nu er det blevet en metode til at komme overens med sig selv, til at rense sindet og finde ind til det nøgne menneske.

SPOR er en samling af fotos og kortprosa, hvor essay og reportage flettes sammen. Bertrams fysiske vandringer er fulde af sanselige registreringer der åbner op for uventede tanker og følelser. Fortidens stemmer og glemte, ubetydelige samtaler bliver vakt til live og falder ind i hendes spor og taler med.

De kommenterer hendes rejse og valg i livet – og Bertram forsøger at holde trop.

Går på Sydhavsøerne

SPOR består af vandreture på Lolland Falster, hvor jorden er flad og horisonten så vid, at man kan se klodens krumning. Det store, øde landskabet indbyder til at man vender sig indad. Man bliver alene, overladt til sig selv, uden filter, uden skjold.

Om forfatteren

Helle Bertram, f. 1971, er cand.mag. i nordisk litteratur og sprog. Hun arbejder som rådgiver og har skrevet om troværdighed i virksomhedskommunikation.

Hun debuterede i 2020 som skønlitterær forfatter med kortprosabogen KORT, der blev rost for dens underfundige og billedmættede sprog. Hendes stil er underspillet og knap med en stærk sans for sproglig økonomi. Hendes tekster er båret af overrumplende iagttagelser og konkrete detaljer, der åbner op for indre refleksioner.

 

SPOR essays om at gå

Tekst og foto: Helle Bertram

66 sider

200 kr.

Layout: Mette Glyholt

ISBN: 978-87-92609-11-3

Forlag: Sydhav Forlag

Udkommer: 8. december 2021

Edition1
Printed pages64
Publish date15 Dec 2021
Published bySydhav Forlag
Languagedan
Isbn print9788792609113
News in your inbox
Subscribe to our newsletter
Subscribe now
Language:
Danish
English
German
All other languages
Format:
Printed book
Pdf
Epub
Audiobook