Ledelse af transformationer på kanten

14 kreative og regenerative metoder

På kanten af vores kendte systemer er der brug for nye, radikale og kollektive ledelsesformer, der med kreative og regenerative metoder fremmer liv og håb.

Vi lever i katastrofernes tidsalder med ekstreme forandringer. En tid, hvor selv forandringerne er uforudsigelige. Hvordan undgår vi at lukke øjnene eller blive handlingslammede? Hvordan kan vi lede os selv og andre i en verden i uforudsigelig bevægelse? Det er tid til at vende sig mod kunsten og naturen, der altid har forbundet mennesker. Områder, der med sanselighed og cirkulær rationalitet er et værdigt alternativ til den dominerende rationalitet, der er målrettet, funktionel og lineær. Det åbner for, at vi bliver kreative stifindere, der går nye veje og skaber nye økologier i mødet med en ukendt fremtid – helt tæt på praksis og på tværs af roller, siloer og organisationer.

LEDELSE AF TRANSFORMATIONER PÅ KANTEN præsenterer 14 kapitler med kreative, demokratiserende og regenerative perspektiver. Bogen udfolder en affirmativ kritik af de ledelsesudfordringer og den kompleksitet, vi oplever i dag. Bidragyderne kommer fra forskellige domæner som kunst, forskning, aktivisme og politik. De understreger, at vi må gå på kanten af egne roller og eksperimentere med nye metoder på vejen mod en mere regenerativ fremtid. Det kalder på transformationer af samfundet, af sociale relationer og af mentale, sociale og naturlige økosystemer, som bogen behandler.

LEDELSE AF TRANSFORMATIONER PÅ KANTEN giver inspiration til ledere, konsulenter, iværksættere og aktivister til at bruge mere radikale pædagogiske metoder til at skabe bæredygtig transformation af vores lokalsamfund, organisationer og sociale relationer.

LEDELSE AF TRANSFORMATIONER PÅ KANTEN er redigeret af Morten Svalgaard Nielsen og Christa Breum Amhøj. 

Antologien indeholder bidrag af:
- Christa Breum Amhøj
- Thomas Binder
- Sanne Bjerg
- Manon de Jongh
- Katia Dupret
- Gry Worre Hallberg
- Silas Harrebye
- Christian Have
- Poula Helth
- Oleg Koefoed
- Luise Li Langergaard
- Vera Maeder
- Morten Svalgaard Nielsen
- Flemming Olsen
- Kristine Ringsager
- Kristine Samson
- Laura Storm
- Anne Tortzen
- Rane Willerslev
40,16  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages380
Publish date11 Sep 2023
Languagedan
ISBN print9788771589306