Parat til ledelse

“Det er vidunderligt at være leder, hvis man gør sig klart, hvad man tror på og står for, og hvad man vil med sin ledelse” (Lone Schilling Andersen) 

 Ledelse udøves af rigtig mange mennesker i alle typer af organisationer. Opgaverne er blevet mere komplekse og kalder derfor også på mere specialviden, for at de kan løses.  Det betyder, at ledelse i stigende grad distribueres ud i organisationen, og at ledelse derfor ikke kun er forbeholdt ledere. 

 Parat til ledelse handler om at blive parat til ledelse, uanset hvilken position man har, og hvorfra man udøver ledelse. Den selvledende medarbejder, det selvstyrende team, teamlederen, ressourcepersonen og projektlederen har meget forskellige beføjelser og vilkår for at udøve ledelse, som på afgørende punkter er anderledes end lederes. Og det fremkalder en række dilemmaer. 

 Som læser bliver du klogere på i hvert fald tre forhold: 
  •  Hvordan du kan indtage din lederrolle på mange forskellige måder og tage ledelsesopgaven på dig. 
  •  Hvordan forskellige roller giver dig forskellige dilemmaer, og hvordan du kan håndtere dem. 
  •  Hvordan du kan træffe mere kvalificerede valg om ledelse – både om ledelsen i din nuværende position og om dit evt. næste trin. 
 Bogen kan bruges som afklarende håndbog om ledervejen eller vejviser til alle, der ønsker at stå stærkere i udøvelsen af indflydelse på deres arbejde, deres kolleger og deres organisation. Rekruttering og fastholdelse af medarbejdere, der ønsker at tage ledelse på sig, er i stigende grad i fokus. Derfor håber vi, at bogen vil kunne indgå som et frugtbart bidrag i forbindelse med kurser for kommende ledere i forbindelse med onboarding og fastholdelse. Endelig kan bogens temaer bringes i spil på Diplom i ledelse og andre lederuddannelser, hvor det personlige lederskab og organisering gennem distribueret ledelse spiller en rolle.   
30,19  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages136
Publish date13 Sep 2023
Published bySamfundslitteratur
Languagedan
ISBN print9788759338995