God offentlig ledelse i mellemrummet

Vis mod, bryd grænser, og vær generøs

Offentlig ledelse er præget af særlige vilkår og komplekse udfordringer. Det kalder på tværgående og fælles offentlig ledelse og på flerdimensionelle ledelseskompetencer hos den enkelte leder.

GOD OFFENTLIG LEDELSE I MELLEMRUMMET handler om at turde gå ud af sit eget ledelsesrum og stille sig i mellemrummet – i ingenmandslandet mellem afdelinger, fagområder og organisationer. Der, hvor de endnu udefinerede opgaver befinder sig sammen medde vilde problemer, som i stigende grad kræver løsninger og svar.

Men stærke kræfter trækker konstant fokus væk fra mellemrummet. Hvordan kan lederen tage hensyn til sit eget område,sine egne medarbejdere og sit eget ledelsesrum uden at tabe ”det større billede” af syne? Hvordan kan man forsvare at prioritere mellemrummet i en travl hverdag, hvor man konstant måles på egen performance? Det er langtfra nemt, og der er på alle niveauer behov for tydelig og god offentlig ledelse. Netop det giver forfatterne til denne bog et nyt og forfriskende bud på. De opfordrer til, at man lader sig inspirere, forstyrre, irritere, provokere, påvirke – og så griber fat i præcis dét, der giver mening i de konkrete udfordringer, man står med.

Bogen er skrevet til topledere, chefer, ledere, medarbejdere og alle, der er nysgerrige efter at udforske det spændingsfelt, som offentlig ledelse i dag befinder sig i.

Om forfatterne:
Jette Runchel har en baggrund som kommunaldirektør, har været ledelsesambassadør udpeget af Regeringen, Danske Regioner og KL fra 2020 til 2021, er præsident for Dansk Røde Kors og har arbejdet med ledelse i praksis gennem mere end 30 år på alle ledelsesniveauer.
Karsten Mellon har erfaring med ledelse i praksis i henholdsvis den offentlige sektor og i andre organisationer i en periode på ca. 12 år og er i dag ph.d., ledelsesforsker, underviser på master- og diplomuddannelser i ledelse og forfatter til en række ledelsesbøger.
30,09  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages234
Publish date13 Nov 2023
Languagedan
ISBN print9788771857948