Ledelse og organisationspsykologi

Fra videnskabsteori til praksis

Ledelse og organisationspsykologi muliggør, at ledere får øje på sig selv og deres mere eller mindre intuitive præferencer i deres ledelsespraksis. Bogen tilbyder et videnskabsteoretisk landkort med forskellige veje ind i ledelse og organisationspsykologi og introducerer til henholdsvis det systemiske og det psykodynamiske perspektiv. Læseren får via en konkret case indblik i, hvordan de to perspektiver bidrager med hver deres forståelser og handleanvisninger på forskellige organisationspsykologiske problemstillinger.

Håbet er, at læseren vil opleve, at det vil udvide ledelsespaletten og handlemulighederne i forhold til at bedrive ledelse, når man bliver bevidst om implicitte præferencer udi ledelse samt får indsigt i forskelligartede organisationspsykologiske veje at tage. Det kan både bidrage til organisatorisk vækst og menneskelig trivsel.

Bogen er relevant for ledere, konsulenter og andre med interesse for organisationspsykologi – og for koblingen mellem videnskabsteori, organisationspsykologi og ledelsespraksis. Det være sig studerende på diplom-/bachelorniveau og master-/kandidatniveau samt ledere, konsulenter og andre uden for det formelle uddannelsessystem.
36,23  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages192
Publish date05 Jan 2024
Published bySamfundslitteratur
Languagedan
ISBN print9788759341193