Tak for sidst

I TI ÅR KÆMPEDE POLITIMAND ERIK HAUERVIG EN DAGLIG KAMP MOD PROSTITUTION OG KVINDEHANDEL PÅ VESTERBRO I KØBENHAVN. HANS KRIMIER ER BASERET PÅ VIRKELIGE HÆNDELSER, OG HAN BLIVER REGNET FOR EN AF DANMARKS MEST TROVÆRDIGE POLITIKRIMIFORFATTERE. TAK FOR SIDST ER EN FORTSÆTTELSE TIL DET ONDE NETVÆRK OG NEMESIS.

Unge nigerianske kvinder bliver lokket væk fra deres landsbyer i hjemlandet med løfte om arbejde i Europa, men hensynsløse bagmænd sender dem til et usselt og hårdt liv i prostitutionsmiljøet i Torino i Italien. Senere bliver kvinderne sendt videre til København, hvor bagmanden Sly afstraffer dem hårdt, hvis de ikke tjener penge nok. For politifolkene på Station City på Vesterbro betyder de afrikanske kvinder i gaderne ekstra arbejde – ud over at de har nok at se til, da en gruppe danske traumatiserede soldater hjemvendt fra Afghanistan gennemfører et stort og udspekuleret kup. Et stykke tid efter kuppet står det klart, at en af soldaterne er blevet snydt på det groveste af sine kammerater. Derfor beslutter han sig for at sige ”tak for sidst” på en yderst raffineret måde, som koster dyrt.

Uddrag af bogen
”Der er noget galt,” sagde Preben, og han begyndte at fjerne malerier. Da det ikke gav noget, begyndte han at fjerne bøger og mapper fra et reolsystem i rummet, og pludseligkom et indbygget pengeskab til syne.
”Bingo, her er det, vi leder efter,” udbrød Jesper.
Preben trak Ålen hen til pengeskabet og råbte: ”Sig, hvordan skabet lukkes op, og det skal være nu!” 
Tilsyneladende gik det for langsomt, for pludselig råbte Jesper: ”Kom så for helvede medet svar på, hvordan vi åbner det pengeskab!” Samtidig gav han Ålen et nyt knytnæveslag i ansigtet. Han fremstønnede nu anvisninger, og Preben kunne åbne skabet, mens Ålen faldt besvimet om på gulvet. Preben og Jesper begyndte med det samme at tage pengesedlerne ud fra pengeskabet, og de fyldte hurtigt de to rygsække.

Om forfatteren 
Erik Hauervig (f. 1949) har arbejdet 42 år i politiet. Han sluttede karrieren med stress, da han efterhånden havde set for meget af den barske virkelighed. I dag er han pensionist, men stadig aktiv – ikke mindst som rost krimiforfatter.
22,67  EUR
Buy printed book
 
Edition2
Printed pages392
Publish date21 Aug 2023
Languagedan
ISBN print9788776081720