En ny heksejagt

Team Milton, bestående af Silas, Ibsen, Ella og deres chefer, Milton og Li-Mei, udfordres først og fremmest af et drab i forstadsbyen Sundby. Menighedsrådene i Danmark udfordres sommetider af interne grupperinger og splittelser generelt. Det er netop det, der er på spil i menighedsrådet i Sundby lige nord for Aarhus. Der skal ansættes en ny præst, da en af sognets tre præster er blevet 70 år. En af de to præster i menighedsrådet hedder Rakel Linde, og hun har sin helt egen favorit til at skulle blive den kommende præst i sognet. Nogle synes blot, at det er nepotisme at fremhæve et af sognebørnene som sin favorit til at blive deres nye præstekollega.     Den unge uddannede præst, som Rakel Linde gerne vil have til kollega, er dog speciel på sin egen måde, hvilket også vanskeliggør sagen og sætter sindene i kog. Det store spørgsmål er, om Rakel Linde må opgive sit forehavende, og om Team Milton kan finde ud af, hvad der har ført til et drab i byen, og hvilken forbindelse der er med stridighederne i menighedsrådet.   
Li-Mei er på barsel, men er også sommetider en uvurderlig hjælp i efterforskningsarbejdet hos Team Milton. På hjemmefronten hjælpes hun af veninden Ania, som hun og Ming har boende. Det giver også udfordringer, og Silas har sin helt egen udfordring.           

Uddrag af bogen 
”Der er altså allerede flere kvindelige præster i den danske folkekirke, og det er støt stigende gennem de sidste år. Selv menighedsrådene består af flere kvinder end mandlige deltagere,” pointerede Jens.     
”Men der er jo kun en ansøger af de fire, der skal til samtale, som er en mand. Og ja, denne mand bor sammen med en mand. Hvordan vil du være sikker på, at han heller ikke læser Femina og vælger min og Rakels gruppe, hva’, Jens, svar mig på det,” udbrød Lisbeth nu anklagende, så selv Ina ikke kunne kende hende.    
”Hvad skal jeg sige, det er igen nepotismen, der har styret fravælgelsen af andre mænd i ansøgerfeltet,” udbrød Jens og kiggede på Lisbeth.    
”Hvad mener du? Er jeres gruppe nu også homofobiske? Jeg troede, vi var kommet længere inden for den danske folkekirke,” udbrød Lisbeth og var nu langt mere fri og direkte i sin tale. Det var, som om paraderne var helt faldet ned. Selv Kalle kiggede måbende på sin kone, men tog hurtigt øjnene til sig igen.

Om forfatteren 
Steen B. J. (f. 1965) er forfatter til over fyrre værker inden for genrerne krimi og historisk roman. Hans mest kendte er Danmarks vel nok længste krimiserie: En udfordring for Team Milton.  
22,67  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages264
Publish date18 Mar 2024
Languagedan
ISBN print9788776086763