Lysningen

En Vera Bergström-krimi

Lysningen er første bind i krimiserien om journalisten og antiheltinden Vera Bergström. Bogen fik en overvældende modtagelse i Sverige, hvor den har solgt over 200.000 eksemplarer og blev kåret som Årets debutkrimi af Det Svenske Kriminal akademi. 

Efteråret er på vej i Åre, en lille by i Midtsverige på grænsen til Norge, der mest er kendt for sine skisportsfaciliteter og luksuriøse fjeldhoteller til sommerens gæster. Turisterne summer stadig på restauranterne, men lokalbefolkningen er begyndt at forberede sig på jagtsæsonen og mørket. Oven på en nedlagt togstation bor lokalreporteren Vera Bergström. Hun sover med et jagtgevær under sengen og døjer med både overgangsalder og det liv, som aldrig blev, som hun havde håbet. 

Da en kvinde findes myrdet i en lysning i skoven, påtager Vera sig modvilligt at skrive en reportage om sagen. Efterhånden bliver hun mere og mere besat af at finde ud af, hvem offeret var, hvem der myrdede hende og hvorfor. Det varer dog ikke længe, før Veras eget liv er i fare... 

”Fremragende.” – Dagens Nyheter

”En utroligt vellykket krimidebut.” – Viveca Sten 

”Efter første side er jeg fanget. Teksten kryber ind under huden på en, det er umuligt at løsrive sig.” – Aftonbladet

Sara Strömberg (f. 1975) er en svensk forfatter og freelance journalist. Hun er opvokset i Jämtland, hvor hendes bøger foregår, og bor i dag stadig på egnen sammen med sin familie.
20,46  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages376
Publish date28 Feb 2024
Published byGads Forlag
Languagedan
ISBN print9788712074724