Dødbringende Carmague

August: Luften ligger som en kvælende varm dyne over Provence. Kaptajn Roger Blanc og hans kollega Marius Tonon bliver kaldt til Camargue. En kamptyr er brudt ud af sin indhegning og har stanget en cyklist til døde. Umiddelbart ser det ud til at være et bizart uheld. Lige indtil Blanc finder beviser på, at nogen lod leddet stå åbent med vilje.    
Afdøde er Albert Cohen, som var reporter på et politisk magasin, parisisk modeintellektuel og tv-personlighed. Han var i Camargue for at skrive en større artikel om Vincent van Gogh. Men hvad har det med angrebet at gøre? I sin efterforskning støder Blanc på Cohens ufærdige reportage, og den er ikke så harmløs som først antaget. Han kommer også på sporet af en gammel historie, som alle og enhver er meget opsat på at glemme. Blanc begynder langsomt at falde til i sine nye omgivelser i Provence. Men prisen, han betaler for det, er høj.     

”Den smager som en let, afkølet sommervin og glimter som de mørke overflader på Camargues store sumpe. En sommerkrimi, bien sûr, men sikke en skøn én af slagsen!” 
Bild   

”Fuld af fransk charme og spændende til sidste side.” 
Westdeutsche Allgemeine Zeitung   

”Rademachers levende beskrivelser af landskabet, glæden ved fransk mad og historien om van Goghs tid i Sydfrankrig er alt sammen med til at skabe en fascinerende historie.” 
Publishers Weekly         

Uddrag af bogen 
Blanc pegede på den åbne indhegning. »Var indhegningen allerede åben, da De ankom, Ronchard?« 
»Så åben som en blotters bukseknapper.« 
»Tyren har græsset på en eng, som ikke længere var afspærret« spekulerede Blanc. »Hvorfor var indhegningen ikke lukket? Og hvor længe har den været åben? Bien, i hvert fald kommer der tilfældigt en cyklist på sin mountainbike forbi ude på landevejen …« 
»Disse dyr er blevet opdrættet til kamp, mon capitaine. De er ekstremt aggressive og meget hurtige. Måske har tyren følt sig forstyrret eller truet. Måske kedede den sig bare og havde det varmt, med sin sorte pels under solen. Måske har bremserne ophidset den, det her er nogle vilde bæster. I hvert fald må dyret have set cyklisten. Vejen var fri. Så har tyren sænket sit hoved og er stormet afsted. Fuldtræffer. I morgen vil den være på forsiden af La Provence.«         

Om forfatteren 
Cay Rademacher (f. 1965) er freelancejournalist og forfatter. Hans Provence-serie om Roger Blanc har foreløbig solgt over 560.000 eksemplarer og er blevet oversat til en række hovedsprog. Dette er andet bind i serien. På dansk er tidligere udkommet Morderisk mistral.
25,83  USD
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages260
Publish date20 Jun 2022
Languagedan
ISBN print9788775755035