Provence i flammer

Det er blevet efterår i Provence, og kaptajn Roger Blanc har stadig ikke stunder til at nyde livet i de nye omgivelser: I nabobyen Lançon styrter et propelfly ned i en olivenlund, og piloten bliver dræbt. Blanc og hans kolleger skynder sig til ulykkesstedet, men det står hurtig klart, at der er meget, som ikke stemmer: Afdøde var militærpilotaspirant og i øvrigt kendt som en fremragende flyver. Der er flere vidner til ulykken, men deres forklaringer stemmer ikke overens. Måske var det alligevel ikke en tragisk ulykke? Blanc har intet andet valg end at indlede en efterforskning, som snart afslører noget interessant: Tilsyneladende arbejdede afdøde for et narkokartel i Marseille. Og hans kammerater er alt andet end rystede over ulykken … Blancs privatliv er også turbulent: Skilsmissepapirerne fortæller sort på hvidt, at hans ægteskab nu er endegyldigt slut. Og hans forhold til retsmedicineren Aveline Vialaron-Allègre er heller ikke helt ukompliceret. Måske er det ikke så tosset, at arbejdet tvinger ham til at tænke på noget andet. Til den ende var det egentlig tilstrækkeligt med én død mand i olivenlunden, men snart dukker en anden op.     

”En rigtig flot, aktuel, kompakt og tempofyldt krimi.” 
NDR Kultur   

”Cay Rademacher tegner med sin velresearchede krimi Provence i flammer et stemningsfuldt billede af den franske region, samtidig med han underholder på fornemste vis.” 
Für Sie         

Uddrag af bogen 
Blanc tog to sekunder, inden han forstod det. ”Et flystyrt? Sig ikke, at … ”    
”Bare rolig, det er ikke en tysk Airbus.” Tonon lo glædesløst. ”Kun en lille propelmaskine, der er gået ned i en lund ved Lanҫon, ved landevej 113. En død pilot. Et dødt oliventræ. Ingen national katastrofe, men mere spektakulært end de bulede stationcars ved vejkanten. Tilstrækkeligt til at stå på siderne i La Provence i morgen, de første reportere er her allerede. Jeg holder dem væk fra ulykkesstedet, men vi skal vise, at vi tager os passende af hændelsen.”    
”Hvor mange folk har du på stedet?”    
”Mandskabet fra tre patruljevogne. En eller anden har allerede ringet til retsmedicineren. Og der vil sandsynligvis også komme flyulykkeeksperter. Og helt sikkert en officer fra luftvåbenet.”    
”En militærperson? Du sagde, det bare var en propelmaskine!”    
”Kom selv og se.”         

Om forfatteren
Cay Rademacher (f. 1965) er freelancejournalist og forfatter. Hans Provence-serie om Roger Blanc har foreløbig solgt over 560.000 eksemplarer og er blevet oversat til en række hovedsprog. Dette er tredje bind i serien. På dansk er tidligere udkommet Morderisk mistral og Dødbringende Camargue.
25,83  USD
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages272
Publish date20 Jun 2022
Languagedan
ISBN print9788775755042